Taste! in het blad Petrus: Proef – en zie dat God goed is

Als taste! stonden we in het blad Petrus, u kunt het volledige artikel hieronder lezen.

Mocht u een gratis abonnement willen aanvragen op het blad dan kan dat via www.petrusmagazine.nl

In Delft vormt een groep christenen samen de interkerkelijke woongroep Taste. Zij stellen hun huis en tuin open voor de buurt. De uitnodiging: kom proeven!

Begin 2013 betrokken drie gezinnen en zeven singles een voormalig zorgcentrum in een van de dichtstbevolkte wijken van Nederland, de Voorhof in Delft. Ze delen hun leven met elkaar en met mensen uit de wijk. Buurtbewoners kunnen wekelijks mee-eten, tot rust komen in de buurttuin of deelnemen aan gespreksgroepen.

Pieter-Jan Rodenburg is een van de initiatiefnemers. “Ik geniet er enorm van om mensen te ontmoeten, hun verhalen te horen. Het wonen op deze plek past bij hoe ik in het leven wil staan. Voorheen stond mijn geloof vrij los van de rest van mijn leven. Hier zijn we dagelijks bezig om mensen te laten proeven wie God is.”

Elke week is er een gezamenlijke maaltijd. Romelang (rechts): “Als ik op vrijdag boodschappen deed, struikelde ik bijna over het stoepbord met ‘Hoera, het is Taste-tijd’. Ik ging nooit naar binnen, tot er iemand bij dat bord stond die me uitnodigde. Sindsdien kom ik wekelijks en help ik regelmatig met koken.”

De meeste wijkbewoners weten Taste via mond-tot-mondreclame te vinden. “We leven als bewoners ook bewust lokaal”, vertelt Pieter-Jan. “We doen onze boodschappen in de wijk, onze kinderen gaan hier naar school. En de tuin valt natuurlijk op, tussen alle hoogbouw. Met de boomhut, moestuinen en bijenkasten is daar altijd wat te beleven.”

Buurtbewoners Anja (links) en Lydia (rechts) bezoeken op woensdagavond de gespreksgroep. Anja: “Het is fijn om met elkaar over het geloof te praten.” Lydia: “Je kunt hier je verhaal kwijt.” Beiden zijn ernstig ziek geweest en vonden veel steun bij Taste. Maar Anja benadrukt dat het hier tweerichtingsverkeer is: “Een van de bewoners zei eens: ‘Wat ben jij een sterke vrouw, dat je je door zoveel moeilijkheden heen slaat.’ Zo leren we van elkaar.”

Taste in cijfers

Woongroep sinds 2013

14 volwassen bewoners

6 kinderen

Buurttuin open van 8 tot 20

120 regelmatige bezoekers

120.000 bijen en 7 kippen

Tekst: Heleen Platschorre | Foto’s: Jörgen Caris

Laat een reactie achter