Delftse post: Delftenaar van de week: Ewout van Oosten


Ook de Delftse Post heeft aandacht aan ons gegeven, op 7 juni 2017.

Het is een drukte van belang bij woongroep Taste in Voorhof. Overal staan en zitten mensen te kletsen en een taartje te eten. Delftenaar Ewout van Oosten loopt er als een druk baasje tussendoor. “Ik voel mij het best in een groep. Hoe groter, hoe beter.”

DELFT – Dat is best een handige eigenschap als je in een woongroep met dertien volwassenen en zes kinderen woont waarbij óók nog eens heel Voorhof iedere vrijdag langs mag komen. Ewout wist wat hij deed toen hij Taste vijf jaar geleden samen met zijn vrouw Ali begon. “Voorhof is een wijk waar bizar veel mensen op een kluitje wonen en toch kennen mensen elkaar niet. Dat is zonde!” Dus wilden Ewout en Ellie met een groep mensen bij elkaar gaan wonen zodat ze vanuit daar iets konden betekenen voor de buurt. “We kwamen een leeg pand tegen in de Roland Holstlaan dat helemaal verwaarloosd was.”

Maar ze zagen de potentie: “De tuin was hartstikke groot en in het gebouw konden we makkelijk met veel mensen wonen.” Ze zochten de eerste bewoners bij elkaar. “Het moest een mix zijn van echtparen, studenten en werkende singles zodat je zoveel mogelijk mensen aanspreekt.” Toen dat eenmaal gelukt was, waren ze het eerste jaar vooral bezig met het uitvinden hoe dat nou werkt: met elkaar leven in een groep. “We willen hier écht met elkaar samen leven en weten hoe het met de ander gaat.”

Het vervolg is te lezen in dit artikel.

Laat een reactie achter