• English

Nieuwsbrief 5

Tuin
Het is mooi weer, en dat is te merken bij taste! Steeds meer mensen weten de tuin aan de Roland Holstlaan 751 te vinden, moeders met kinderen maken dankbaar gebruik van het speeltoestel. Wijkbewoners met een moestuinbak komen regelmatig hun groenten verzorgen. Anderen komen gewoon lekker in de tuin zitten om een praatje te maken.
Fijn om te zien dat de kippen ook regelmatig eten en drinken krijgen van onze bezoekers! Ook het hoekje met kruidenplanten krijgt steeds meer “klanten”. Leuk! De tuin is nog steeds in ontwikkeling, zo heeft een regelmatige bezoeker van de tuin onlangs onze buiten vuurstookplaats helemaal opnieuw opgemetseld. Het is erg mooi geworden.
 
Nieuwsbrief5_3.pngTaste! Friday
Taste! Friday is elke vrijdag open van 10 tot 22 uur, en verwelkomt steeds meer bezoekers. Het is heel gezellig, zeker ook tijdens de gezamenlijke maaltijd rond 6 uur ’s avonds. Om alles goed te laten verlopen hebben we nu hulp van vrijwilligers gekregen waar we heel dankbaar voor zijn.
Door dit alles merken we ook dat we als taste! steeds meer bekendheid krijgen in de wijk. Erg leuk om dat te ervaren.
 
Samenwerking
Het is ook heel waardevol om samen te werken met andere organisaties in Delft. Zo gaat een deel van de community elke tweede en vierde woensdag van de maand eten in buurthuis “het Voorhof”. Heel gezellig om met medebewoners van de wijk samen te eten. Anderen zijn via het stadsdiaconaat, Stichting Present of gewoon op individuele basis actief in het helpen van anderen. Op deze manier zien we de community groeien; meer en meer mensen leren elkaar kennen in de wijk.
 
Website
Om wat meer duidelijkheid te geven over wie we zijn en wat we doen hebben sinds kort onze eigen website: www.tastedelft.nl. Op die plek kunt u wat achtergrond informatie vinden, en ook de komende activiteitenagenda. Ook kunt u zich inschrijven voor de maaltijd van taste! Friday, en kan men zich inschrijven voor de nieuwsbrief. De site is nog in aanbouw, maar wordt steeds mooier!

Nieuwsbrief5_5.png

Nieuwsbrief5_13.pngCommunity weekend
Als community werken we ook gericht aan onze onderlinge relaties. Daarom gaan we eens per jaar samen een weekend weg. Zo gingen we half mei op weg naar een grote boerderij in Drenthe. Daar hebben we met elkaar nagedacht over het thema 'liefde op het eerste gezicht'. Aan de hand van 1 Johannes 3 uit de Bijbel  gingen we met elkaar in gesprek over de volmaakte liefde van God en dachten we na over hoe wij de liefde in ons leven kunnen uitstralen naar de mensen om ons heen.
 
Haardkamer
Ook binnen in het huis aan de Roland Holstlaan 751 zitten we niet stil. In de grote ruimte beneden (de haardkamer) worden verschillende werkplekken en zitjes gemaakt. Met behulp van studenten van C.S.R. Delft is er meer kleur aangebracht en met behulp van vrijwilliger Rene Baars is er een muziekinstallatie aangelegd. De ruimte wordt steeds intensiever gebruikt. Naast taste! Friday wordt er ook door de Chinese  kerk gebruik van gemaakt om te bidden. Op woensdag zijn de tienermeiden van de Mall er te vinden om te dansen en te eten. Regelmatig komen de internationale moeders van Mama Café Delft er bij elkaar, en 1x per maand is er het taste! feest op zondagmiddag. Op 2e paasdag is hier ook een gezellige high tea gehouden waar verschillende buurtbewoners, vrienden en familie heerlijk van hebben genoten.
 
Komende maanden
Nieuwsbrief5_9.pngDe komende weken hopen we u regelmatig te ontmoeten. Zeker met de zomer in aantocht is de tuin met de speeltoestellen, de kruidenhoek en het terras bij de haardkamer een fijne plek om langs te komen. Van 12 juli t/m 22 augustus vieren we zomervakantie waarin we geen georganiseerde activiteiten zoals taste! Friday hebben. De tuin blijft uiteraard open en een spontaan kopje koffie is ook zeker mogelijk. Na de zomer hopen we eind augustus weer kennis te maken met de vele Nieuwsbrief5_13.pngnieuwe Internationale studenten die in Delft komen studeren en in de flats rondom de Roland Holstlaankomen wonen. Samen met de verhuurder van de woningen, de DUWO, en de studenten die er voor hun tweede jaar zijn, wordt er weer een geweldige BBQ georganiseerd.